RON VAN DER NOORT breeder from topclas ALLROUND RACING PIGEONS

Dit jaar zal er weer gevlogen gaan worden met de jongen vanaf het erf in Westzaan onder de naam Aart Bax (senior). Aart Bax (junior) gaat met de oude duiven vliegen vanaf zijn eigen adres. De oude schuur naast zijn huis heeft hij gesloopt, heeft een betonnen fundering gemaakt, en daar op een nieuwe schuur/werkplaats gemaakt. (U moet weten dat Aart daar zijn hand niet voor omdraait want hij heeft o.a. ook zelf zijn eigen huis gebouwd). Op deze schuur is hij meteen bezig om een nieuw duivenhok te maken. (Aart is van beroep timmerman en heeft een eigen bouwbedrijf). Zie onderstaande foto's. Even wat tekst en uitleg. Waarom ik dit samenwerkingsverband met Aart doe? Is om zelf nog wat jaren bezig te zijn voor zo lang dat ik hier nog woon. En hopelijk Aart te helpen om wat hogerop te komen in de duivensport. Hier zijn wij vorig jaar al mee begonnen. Ik kan Aart al als jeugdlid en in de loop der jaren is er een leuke vriendschap ontstaan. Zowel met de duiven als op het werk. In 2018 heb ik zelf zo'n 50 jongen opgeleerd en deze later mee gegeven op de taart vluchten georganiseerd door een vereniging in Soest. Dit ging trouwens geweldig! Goed geregeld daar in Soest! Van deze jongen hebben wij er een X aantal uit geselecteerd en over gewend naar Aart.

  Een deel van mijn hokken in Westzaan

Op het hok rechts zal er gevlogen gaan worden met de jongen.

Het hok staat gericht op het Oost - Zuid - Oosten.

De gehele 1e ronde zal daar geplaatst gaan worden!

Het zijn 2 afdelingen die van elkaar gescheiden zijn doormiddel van een schuifdeur.

Het is een goed hok want op de rechter afdeling heeft "Dominique" o.a. de 1e Nat. NPO Orleans gewonnen!!!

De licht pannen worden er nog vanaf gehaald want er zal natuurlijk verduisterd gaan worden.

Het is bewezen dat zonlicht de rui regelt bij de duif. Als je op nationale vluchten of op andere vluchten hard wil vliegen, is verduisteren een ideaal hulpmiddel om de duiven in goede conditie te houden. Daarom ga ik de jonge duiven verduisteren vanaf het moment dat de dagen langer beginnen te worden (half maart). Ik ga de jongen ongeveer 8 tot 9 uren van daglicht voorzien. Afhankelijk van jouw situatie doe je aan het eind van de dag dan de verduisterende gordijnen of luiken dicht. In de ochtend worden deze dan weer geopend. Hierbij moet je aan 8 tot 9 uren daglicht komen. Deze daglichtmethode kan je aanhouden tot 3 weken voor de vluchten waar jij natuurlijk graag op zou willen winnen. Vanaf dan ga ik de jongen zo lang mogelijk daglicht geven. De duiven zullen harder gaan trainen en ze vliegen beter. Je zal ook merken dat ze in deze periode willen gaan paren.

Je wil graag dat jonge duiven goed trainen. Het beste is dat de jonge duiven op de leeftijd van 10 weken ongeveer 30 minuten in een groep vliegen zonder dat ze hierbij te ver van huis trekken. Langzaam maar zeker vliegen ze langer en vergroten zij de vliegafstand zonder daarbij al te lang weg te blijven. Het gebeurt vaak dat jonge duiven te vroeg beginnen weg te trekken en daarbij in één of andere lossing terecht komen met als gevolg dat jij ze meestal kwijt raakt. Jonge duiven die niet of slecht trainen is meestal een gevolg van verkeerde voeding en/of een ziekte. Gezonde duiven zullen meestal vanzelf zin krijgen om te vliegen. Let wel op: duiven die dagelijks 1 tot 2 uur goed trainen hebben aangepaste voeding nodig omdat ze veel energie verbranden.


Ik zal jullie wekelijks op de hoogte gaan houden hoe het er hier aan toe gaat.

De rubriek kunt u boven vinden en heet

OP EIGEN HOK '19